Povratak Tatjane Jelače! Može li u Rio?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.05.2016.
13:36
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Tatjana Jelača rekla je danas da će joj biti potrebno vreme da se posle pauze vrati tamo gde je stala, ali je istakla da veruje da će biti medalja u budućnosti.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Srpska rekordera u bacanju koplja, evropska vicešampionka iz Ciriha 2014. godine, priprema se za svoj prvi hitac na putu ka normi za Olimpijske igre u Rio de Žaniru, preneo je Atletski savez Srbije.

Jelača, od nedavno Mirković, samo tri meseca nakon porođaja počela je pripreme u Frankfurtu, nakon čega je sa trenerom Dragišom Đorđićem otišla za Afriku.

"Tamo smo proveli mesec dana. Počela sam sa tehničkim bacanjem i sve se odvijalo po planu. Nakon našeg povratka iz Afrike imala sam zdravstvenih problema i morala sam hitno na operaciju, zbog koje sam neko vreme morala da mirujem.

Plan je bio da idemo početkom aprila u Portugal na pripreme, ali to smo morali da odložimo zbog operacije. Krajem aprila otišli smo u Kragujevac, pa posle nekoliko dana produžili u Portugal gde se sada nalazimo",
rekla je Jelača, prenosi Atletski savez Srbije.

Iako je imala zdravstvenih problema i pripreme na početku nisu prošle kako je planirano, ona je zadovoljna svojim napretkom.

"Radimo i dalje na tehnici bez maksimalnih bacanja, na podizanju snage i brzine. Ne mogu da prognoziram rezultat, jer će mi biti potrebno vreme da se vratim gde sam stala, ali čvrsto verujem da će medalja biti još", rekla je Jelača.

"Ja dajem svoj maksimum, tako da rezultat ne bi trebalo da izostane", dodala je nacionalna rekorderka u bacanju koplja.

Tatjana Jelača će na zaletište izaći 22. maja na mitingu Dijamantske lige u Maroku kada će se ponovo naći rame uz rame sa najboljim bacačicama koplja na svetu.

Norma za Olimpijske igre u Riju je 62 metra, a lični rekord Jelače je 64,21 metar koji je bacila na Evropskom prvenstvu u Cirihu 2014. godine.

Ne propustite