Razočaranje dana na EP - Reno Lavileni!

Autor: Beta Beta
petak 08.07.2016.
23:19
Izvor: Beta

Sada već bivši šampion u skoku uvis, Reno Lavileni, danas imao katastrofalan nastup na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Povezane vesti

Poljski atletičar Robert Sobera novi je prvak Evrope u skoku s motkom, pošto je danas na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu preskočio visinu od pet metara i 60 centimetra.

Srebro je osvojio Čeh Jan Kudlička, koji je takodje preskočio 5,60 metara, dok je bronza pripala slovenačkom atletičatu Robertu Reneru s preskočenih 5,50 metara.

Sobera je tako skinuo sa trona Francuza Renoa Lavilenija, trostrukog šampiona Evrope i svetskog rekordera. Lavileni je, na kraju, ostao bez plasmana. Francuz je takmičenje počeo tek na visini od 5,75 metara i sva tri puta je rušio letvicu.

Za razliku od skoka s motkom, iznenadjenja nije bilo u trci na 100 metara u ženskoj konkurenciji. Zlatnu medalju osvojila je Holndjanka Dafne Šipers,koja je trku završila za 10 sekundi i 90 stotinki.

U trci na 10.000 metara u muškoj konkurenciji trijumfovao je turski atletičar Kemboi Arikan s vremenom 28 minuta, 18 sekundi i 52 stotinke.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.