Sjajan znak za sledeću godinu, Ivana presrećna

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.09.2021.
09:56
Izvor: Sportske.net

Ivana Španović je bila odlična ove sezone u Dijamantskoj ligi.

Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović je osvojila Dijamantsku ligu pošto je i u Cirihu bila najbolja skokom od 6,96. 

"Bilo je neverovatno, zaboravila sam ovaj osećaj. Srećna sam zbog treće pobede u Dijamantskoj ligi – posle svega što mi se događalo u poslednje dve godine. Prišla sam ovom takmičenju sa ogromnom dozom opreza. pobedu sam potvrdila tek u šestom pokušaju i srećna sam sa tih 6,96. Nisam skakala na ovakvoj podlozi bar godinu dana i bilo je teško navići se. Ipak, ovo jer moj drugi najbolji rezultat u sezoni. Pobedila sam posle teške 2020. godine i posle zime u kojoj nisam znala hoću li uopšte biti u stanju da skačem, a posebno da razmišljam o tome da će mi sezona trajati sve do septembra. Završiti na ovom nivou je dobar znak za sledeću godinu. Sada želim da se opustim, uživam u trofeju, srećna što sam zdrava", rekla je Ivana. 

Kaže da su poslednji skokovi bili presuda. 

"Pogodila sam odraze u poslednja dva skoka, odradila dobar zalet, a naročito ta poslednja dva koraka, o čemu sam u pauzama pričala sa mojim trenerom", ističe naša najbolja atletičarka. 

Inače, Ivana je pobedom uspela da obezbedi i plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine u Judžinu. 

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.