Spektakularan doček za Amela Tuku u Zenici!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.08.2015.
23:49
Izvor: Sportske.net

Novi sportski heroj BiH, atletičar Amel Tuka, vratio se sa Svetskog prvenstva u Pekingu sa osvojenom bronzanom medaljom, a tim povodom u Zenici mu je priređen nezaboravni doček.

BETA/AP Photo/Kin Cheung
BETA/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Ljubitelji sporta, njih desetak hiljada, okupilo se u petak na Kamberovića polju u Zenici, kako bi pozdravili osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Pekingu, u disciplini 800 metara, Amela Tuku.

To je prva medalja za Bosnu i Hercegovinu na atletskim takmičenjima ovog ranga, što uspeh Amela Tuke čini još i većim.

Po njegovom večerašnjem izlasku na atletsku stazu stadiona u Zenici, usledila je prava euforija na tribinama, uz neizbežnu bakljadu, kojom je proslavljen ovaj istorijski uspeh, a atmosferu možete da vidite u prilogu.

''Presrećan sam i preponosan na ono što sam napravio za svoju zemlju, želim se zahvaliti svim ljudima u BiH koji su mi dali dodatni motiv da u finalu dam još više i osvojim tu medalju'', poručio je Tuka, po povratku iz Pekinga.

Presretan i preponosan sam na ono što sam napravio za svoju zemlju, želim se zahvaliti svim ljudima u BiH koji su mi dali dodatni motiv da u finalu dam još više i osvojim tu medalju - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/192790/docek-najboljeg-bh-atleticara-tuka-presretan-sam-i-preponosan-na-ono-sto-sam-napravio-za-svoju-zemlju#sthash.eIJnRUSi.dpuf

Ne propustite