Srbija na EP za starije juniore sa 18 takmičara, perjanice Topić i Vilagoš

Autor: Ivan Cvetković
sreda 02.08.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

U Jerusalimu se od 7. do 10. avgusta održava Evropsko prvenstvo u atletici za starije juniore i juniorke, a Srbiju će na tom takmičenju predstavljati 18 sportista.

SAS
SAS

Povezane vesti

"Hvala sportistima, trenerima i klubovima, Srpski atletski savez sa ponosom može da objavi da ima 18 učesnika prvenstva Evrope za starije juniore i juniorke. Izuzetno jak i velik broj za naše sportiste i za državu Srbiju. Sa velikim očekivanjima idemo na ovaj šampion. Imamo pet sportista koji su prvi na evropskim rang listama pred ovaj šampionat", rekao je danas selektor Edin Zuković, preneo je Srpski atletski savez.

U ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati: Angelina Topić (skok uvis i skok udalj), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Saima Murić (1.500 metara), Mejra Mehmedović (3.000 metara i 3.000 metara stiplčez), Milica Tomašević (3.000 metara), Zorana Rokavec (skok uvis), Teodora Boberić (troskok i skok udalj), Natalija Dragojević (troskok), Aleksandrija Mitrović (troskok) i Dunja Sedlaček (skok udalj).

Angelina Topić, koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu za seniore osvojila bronzanu medalju u skoku uvis, rekla je da je spremna za novi izazov i nastup u dve discipline.

"U tri dana ću imati četiri skakanja. Idem da reprezentujem sa svojim kolegama našu zemlju, radujem se što će ponovo biti u Jerusalimu jer je to poznati teren gde sam ostvarila veliki uspeh (zlato na EP za mlađe juniore). Velika je čast skakati pored velikih svetskih zvezda. Trudiću se da svoje iskustvo koje sam pokupila u prošlih godinu, godinu i po dana iskoristim i primenim", dodala je ona.

Vilagoš, koja je prošle godine postala evropska viceprvakinja u bacanju koplja, rekla je da će ovo biti jedno od najvažnijih takmičenja za nju.

"Očekujem jedno dobro takmičenje i nadam se da ću moći da bacam opušteno i da ostvarim rezultat koji sam isplanirala. Lakše je ići kao favorit kad bacamo na svom nivou, kada sam među seniorima, onda se takmičim sa boljima od mene ili sa onima koji su nam mom nivou. Biće teško, ali ću dobiti iskustva i biće mi vetar u leđa za ubuduće", istakla je ona.

Na takmičenju u Izraelu Srbija će imati i osmoricu atletičara: Miloš Nisić (200 metara), Nikola Kostić (400 metara s preponama), Strahinja Radaković (110 metara s preponama), Bojan Novaković (110 metara s preponama), Mihajlo Katanić (400 metara s preponama), Aldin Ćatović (3.000 metara), Jovan Stranić (bacanje kladiva) i Stefan Jovanov (bacanje kugle).

Ne propustite