Srbija sa 12 juniora na SP

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.07.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Evo ko nas predstavlja.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Svetsko atletsko prvenstvo za takmičare do 20 godina održaće se od 1. do 6. avgusta u kolumbijskom gradu Kali, a Srbiju će predstavljati sedam atletičarki i pet atletičara.

Tokom šest dana takmičenja Olimpijski stadion "Paskal Gerero" ugostiće više od 1.500 takmičara iz 158 zemalja.

Reprezentaciju Srbije predvodiće svetska juniorska šampionka Adriana Vilagoš, koja će braniti titulu u bacanju koplja osvojenu prošle godine u Najrobiju.

Vilagoš je trenutno najbolja na svetskoj rang-listi, baš kao i nacionalna i evropska rekorderka u skoku uvis Angelina Topić. Pored Topić, u skoku uvis takmičiće se i Zorana Rokavec.

U timu Srbije nalazi se i vicešampionka Evrope za mladje juniorke u troskoku Teodora Boberić, trenutno četvrta na rang-listama. Ona će se takmičiti u troskoku i skoku udalj, a njoj će se pridružiti Jana Dragutinović u troskoku.

Anastasija Miča ima ostvarene dve norme za Svetsko juniorsko prvenstvo, a to su 400 metara prepone i 100 metara, dok će Milica Poznanović bacati disk.

Na spisku učesnika za planetarni šampionat nalazi se državni prvak na 110 metara s preponama Bogdan Vidojković, kao i Strahinja Radaković u istoj disciplini.

Aleksa Tomić trčaće na 800 metara, Jovan Stranić će bacati kladivo, dok će u muškoj konkurenciji na 400 metara sa preponama takmičiti Nikola Kostić.

Ne propustite