"Troskokašica" Vuleta predvodi Srbiju na Balkanijadi!

Autor: Lazar Nikolić
petak 17.06.2022.
15:32
Izvor: Sportske.net, Beta

Veliki motiv za sve u našem timu.

Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Ovogodišnja Balkanijada održaće se predstojećeg vikenda u rumunskom gradu Krajova, a srpske atletičare u borbi za medalje predvodiće skakačica u dalj Ivana Vuleta.

Srpski tim broji 23 imena, od toga takmičarski ženski deo čini 14 atletičarki, muški devet atletičara, uz sedam trenera na čelu sa selektorom Edinom Zukovićem, saopštio je danas Srpski atletski savez.

Ivana Vuleta će predvoditi srpski tim i takmičiće se u dve discipline pošto je odlučila da se pored skoka udalj takmiči u u troskoku.

Proteklog vikenda na prvenstvu Vojvodine, Vuleta je upravo u troskoku slavila rezultatom od 13,80 metara. 

Još jedna svetska šampionka predstavljaće Srbiju u Krajovi - najbolja juniorka planete u bacanju koplja Adriana Vilagoš boriće se ovaj put za seniorski naslov najbolje na Balkanu.

U skoku u vis takmičiće se Zorana Rokavec, Ivana Ilić i Milana Tirnanić će nastupiti u trci na 100 metara, dok će u bacanju diska Srbiju predstavljati 40-godišnja Dragana Tomašević.

Srbiju će u muškoj konkurenciji na 100 metara predstavljati Aleksa Kijanović i Stefan Kaljuš, na 200 i 400 metara Boško Kijanović, a Strahinja Jovančević u skoku udalj.

Balkanijada će se održati 18. i 19. juna.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.