Vilagoš treća u Briselu - Duplantis poražen posle više od godinu dana!

Autor: Mladen Heleta
petak 02.09.2022.
23:40
Izvor: Sportske.net

Hitac od 63 metra doneo Srpkinji treće mesto.

@OKSrbije
@OKSrbije

Povezane vesti

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš zauzela je treće mesto u disciplini bacanje koplja na mitingu Dijamantske lige u Briselu.

Hitac od 63 metara je bio dovoljan za treću poziciju, samo 43 centimetara manje od drugoplasirane Japanke Haruke Kitaguči. Podsetimo, Vilagoš je nedavno osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Prva je bila Amerikanka Kara Vinger, kojoj je hitac od 68,11 metara bio dovoljan za ubedljiv trijumf.

Švedski atletičar i svetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis doživeo je večeras u Briselu svoj prvi poraz u 2022. godini, i takođe prvi poraz u poslednjih godinu dana.

Duplantis se večeras zaustavio na visini od 5,81 metar, dok je Filipinac Ernest Džon Obijena uspeo iz trećeg pokušaja da preskoči 5,91 metar, i tako stigne do pobede.

Šveđanin je do večeras imao savršenu godinu, sa 17 pobeda na isto toliko takmičenja, tri puta je popravljao svetski rekord, a osvojio je zlato na svetskom i evropskom prvenstvu.

Ovo je Duplantisu prvi poraz nakon nešto više od godinu dana, nakon što je osvojio 20 takmičenja u nizu. Poslednji put je poražen 26. avgusta 2021. godine na mitingu u Lozani.

Ne propustite