Banjaja opet briljantan u kvalifikacijama!

Autor: Lazar Nikolić
subota 25.06.2022.
16:15
Izvor: Sportske.net

Može li tako i na trci?

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Italijanski vozač Frančesko Banjaja pobednik je kvalifikacija za Veliku nagradu Holandije i startovaće sa pol pozicije trku u Asenu.

Motociklista Dukatija još jednom je pokazao da se sjajno snalazi u kvalifikacijama i osvojio četvrtu pol poziciju u ovoj sezoni Moto GP-a.

Banjaja je krug na stazi u Asenu odvezao za 1:31.504, drugi je bio lider u šampionatu, Fabio Kvartararo u Jamahi sa vremenom 1:31.620. 

Sjajne kvalifikacije za Dukati kompletirao je Horhe Martin koji je zazueo treće mesto. Četvrti je bio Marko Beceki, a peti vozač Aprilije i drugi u generalnom plasmanu Aleš Espargaro. 

U prvih deset su još i Džek Miler, Žoan Zarko, Migel Oliveira, Aleks Rins i Bred Binder.

Banjaja je još jednom pokazao da je najbolji vozač u kvalfikacijama, ali mu na trkama baš i ne ide toliko sjajno. Vozač Dukatija je odustao na prethodne dve trke, ako želi da se vrati u borbu za šampionsku titulu moraće da pobede u Asenu.

Trenutni lider šamnpionata Fabio Kvartararo beži čak 89 bodova Banjaji koji je tek šesti u generalnom plasmanu, tako da je jasno da vremena za vozača Dukatija nema, prva na grešku još manje.

Trka za Veliku nagradu Holandije vozi se sutra od 14 sati.

Ne propustite