Biće dramatičan početak trke - Maks "ukrao" pol-poziciju Hamiltonu u poslednjem trenutku!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 24.10.2021.
00:12
Izvor: Sportske.net

Hamilton u sendviču, biće ludo!

 EPA-EFE/SHAWN THEW
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen krenuće sa pol-pozicije trku za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država nakon što je ostvario najbolje vreme u kvalifikacijama.

Kako se sezona bliži kraju, tako je i uzbuđenje sve veće. Naravno, iz razloga jer je borba za titulu, za razliku od prethodnih godina fantastična. Ništa ne naslućuje na to ko bi mogao biti šampion, a Mercedes je posle osmogodišnje dominacije pod pritiskom i Formula 1 je nikad uzbudljivija.

Tako će biti i u Ostinu, gde je uvek pobeđivao vozač koji se nalazio u prvom startnom redu. Dakle, Red Bul i Mercedes će ponovo biti u direktnom klinču!

Bilo je veoma dramatično u završnici kvalifikacija. Red Bul je bio briljantan sa najboljim vremenima obojice vozača pred poslednji izlazak na stazu. Mercedes je morao da odgovori i učinio je to Luis Hamilton nakon izvanrednog drugog sektora i tako sa vremenom od 1.33.119 dospeo na prvu poziciju, ali Maks je sa bio impresivniji i sa 1.32.910 preoteo najvećem rivalu čeonu poziciju.

Ono što je sjajno za Red Bul, a problematično po Mercedes, jeste činjenica da je Serhio Perez zauzeo treće mesto. Kako sezona odmiče, tako je Čeko sve bolji. S druge strane, Valteri Botas je završio kao četvrti, ali zbog kazne od pet pozicija, startovaće deveti.

Hamilton će biti agresivan u nameri da odmah napadne Holanđanina u toku trke, što bi mogao da izazove i incident, ne prvi između dvojice najboljih ove sezone.

Iza Pereza naći će se Šarl Lekler i Karlos Sajnc, zatim su tu "Meklarenovci" Danijel Rikardo i Lando Noris, a potom sledi dvojac Alfa Taurija u vidu Pjera Gaslija i Jukija Cunode.

Trka za Veliku nagradu SAD vozi se u nedelju od 21 sat.

Ne propustite