"Bomba" iz Formule 1 - Ferštapen gubi titulu?

Autor: Lazar Nikolić
petak 30.09.2022.
20:20
Izvor: Sportske.net

"Gazeta" plasirala ekskluzivu.

 EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Ugledni italijanski sportski list "Gazeta delo Sport" večeras je plasirala eksluzivnu informaciju koja bi mogla da uzdrma Formulu 1.

Kako javljaju Italijani Svetska automobilska federacija (FIA) pokrenuće istragu protiv Red Bula zbog sumnje da su prekoračili budžet u prošloj sezoni.

Ukoliko se ispostavi da su sumnje tačne, aktuelni šampion sveta Holanđanin Maks Ferštapen koji vozi za "bikove" mogao bi da ostane bez titule planetarnog šampiona osvojene prošle godine.

Čelnici FIA trebalo bi da se ovim povodom oglase u narednih nekoliko dana, a prema informacijama pouzdane "Gazete" Red Bul je prekršio ograničenje budžeta koji nije smeo da pređe 130.000.000 evra. 

ukoliko je ova cifra bila premašena za cifru manju od 5.000.000 evra Red Bul bi prošao sa manjom disciplinskom kaznom, ali akoi je cifra veća, to bi moglo da izazove "fatalne" posledice po tim i Maksa Ferštapena.

Podsetimo, Ferštapen je na korak od odbrane šampionske titule. Trenutno je lider u generalnom plasmanu sa 335 bodova, 116 više u odnosu na drugoplasiranog vozača Ferarija Šarla Leklera.

Do kraja šampionata Formule 1 ostale su još šest trka, a naredna se vozi već ove nedelje u Singapuru.

Ne propustite