Borković na pol poziciji na Hungaroringu!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.05.2015.
21:21
Izvor: Sportske.net

Srpski automobilista ostvario najbrže vreme na kvalifikacijama i prva tri boda pred prvu ETCC trku u Mađarskoj.

NIS PETROL RACING TEAM
NIS PETROL RACING TEAM

Povezane vesti

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković na prvoj trci nove ETCC sezone u Mađarskoj startovaće s prve pozicije!

Vozač NIS Petrol Racing tima ostvario je najbrže vreme u kvalifikacijama, pošto je krug u svom automobilu SEAT Leon Cup racer izvezao u vremenu 1:55.228. Prvo mesto u kvalifikacijama donelo mu je i prva tri boda na startu sezone.

Pančevac je ostavio iza sebe aktuelnog evropskog šampiona Petra Fulina iz Češke za nešto više od jedne desetinke, čime je svima stavio do znanja da će se u svojoj drugoj sezoni u Evropskom kupu turing automobila jurišati na titulu.

Za razliku od starta sezone u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC), potvrdilo se da je Duca doneo najbolju moguću odluku prelaskom u ETCC, budući da ima odlične uslove, i što je najvažnije, odličnog inženjera (rođenog brata inženjera WTCC asa Norberta Mihelisa).

Takođe, Borković duguje veliku zahvalnost i svog generalnom sponzoru, kompaniji NIS. Upravo NIS i Dušan Borković petu godinu zaredom nastavljaju plodnu saradnju u okviru NIS Petrol Racing Team.

Prva trka biće vožena u nedelju u 10.05, a druga od 11.10. Start prve trke je "leteći", dok se poredak vozača na drugoj trci formira se tako što prvih osam vozača s prve startuju obrnuto.

Za razliku od prve trke, na drugoj vozači startuju iz mesta. Radio televizija Srbije emitovaće Borkovićev nastup u odloženom prenosu od 21.30.

Borkovića u Mađarskoj bodri veliki broj navijača koji su doputovali iz Srbije, a sa njim je na put krenuo i pun autobus srpskih novinara i zaposlenih iz kompanije NIS, kao i najvećih potrošača Superkartice.

Ne propustite