Borković prelazi u svetsku TCR seriju

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.12.2015.
13:21
Izvor: Sportske.net

Dvostruki evropski šampion u automobilizmu Dušan Borković najavio je povratak na svetsku scenu, nastupom u TCR seriji.

dusanborkovic.com

Povezane vesti

Srpski as voziće novog Seat Leona uz podršku mađarskog "B3 Racing" tima. Odluka Borkovića je usledila nakon višemesečnog razmišljanja i vaganja mnogih ponuda timova iz WTCC-a i TCR-a, ali i drugih trkačkih serija, kao i pregovora sa sponzorima.

Konačnoj odluci  srpskog asa najviše su doprineli pregovori sa "B3 Racing" timom iz Mađarske sa kojim je Borković osvojio trofej šampiona Evrope i koji mu je tokom cele sezone bio velika podrška.

"TCR će za mene biti veliki izazov. Presrećan sam što ću posle evropskog i u svetskom šamponatu nastaviti sa sjanim B3 Racing timom. TCR čelnici su mi veoma poznati i sa njima sam u sjajnom odnosu s obzirom da sam još 2013. godine vozio pod njihovim rukovodstvom u ETCC šampionatu" rekao je Borković.

Vlasnik TCR-a Marčelo Loti pre 11 godina osnovao je WTCC šampionat i iz njega izašao 2014. godine, a 2015. godine pokrenuo novi i sasvim inovativni TCR. I ovaj svetski šampionat ima 24 trke u 12 trkačkih vikenda. Takođe se voze dve kvalifikacije i dve trke.

"Dugo sam vagao i odlučio da je TCR , kao svetsko takmičenje privatnih vozača uz maksimalnu podršku fabrika, ipak bolji za mene za razliku od WTCC-a gde je veći fokus na fabričkim timovima" objasnio je Borković svoju odluku.

Za samo godinu dana TCR  je ostvario sjajne rezultate. Zanimljivo je da će se tri trkačka vikenda voziti uz Formulu 1, a Marčelo Loti i Berni Ekleston uveliko rade na tome da TCR postane najvažniji turing šampionat.

TCR Raspored trka

Dušan će prvu trku voziti 3. aprila 2016. godine na stazi u Bahreinu, a šampionat se završava 20. novembra u Makau.

RASPORED TRKA:


3. april - Bahrein sa F1
24. april Estoril, Portugal
7. maj SPA Frankošamp, Belgija, sa WEC
22. maj Monca, Italija
5. jun Salzburgring, Austrija
19. jun Očersleben, Nemačka
3. jul Soči, Rusija
28. avgust Kina (tek treba da se objavi)
18. septembar Singapur, sa F1
2. oktobar Sepang, Malezija, sa F1
30. oktobar Buriram, Tajland
20. novembar Makao

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.