Borković punio baterije družeći se s decom iz prihvatilišta

Autor: Miloš Marković
četvrtak 23.07.2015.
08:14
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković priredio je nezaboravno veče na karting stazi Auto komerc za petnaestoro dece iz Prihvatilišta.

Povezane vesti

Srpski as iskoristio je kratku letnju pauzu za još jedno druženje sa mališanima iz Prihvatilišta za decu Beograd.

Starija deca su se oprobala u vožnji kartinga, a najmlađe je Duca provozao i priredio im zabavu koju će dugo pamtiti.

O tome najbolje svedoče osmesi, zagrljaji i graja kojom je srpski automobilista bio okružen tokom druženja.

"Ovo su moji stari drugari i svaki naš susret je na ogromno zajedničko zadovoljstvo. Prošli put kada smo se videli dogovorena je ova karting vožnja. Odavno sam upućen u sve probleme sa kojima se suočavaju i imaju moju podršku od samog početka akcije Pobedi za decu prihvatilišta. Ja lično ne mogu da zamislim bolje punjenje baterija pred nastavak sezone od ovog koje sam dobio danas" rekao je Borković i istakao svoju spremnost da uvek da podršku i dobar primer mladim ljudima.

Borkovića u nastavku sezone Evropskog šampionata turing automobila, u kojem se učvrstio na prvoj poziciji, 5.i 6. septembra očekuje trkački vikend u Brnu.

Prihvatilište za decu Beograd je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice.

Prihvatilište je do sada zbrinulo preko 70.000 dece.

Ne propustite