Britanci već "presudili" Rusu, NO PASARAN za Mazepina!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 02.03.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Vozaču Hasa Nikiti Mazepinu iz Rusije neće biti dozvoljeno da učestvuje u ovogodišnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije zbog situacije u Ukrajini.

 EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti


Asocijacija motosporta Velike Britanije donela je takvu odluku zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini i navela da Mazepin neće voziti na Silverstonu 3. jula "osim ako se situacija ne promeni", preneo je Skaj.

"Cela britanska motosport zajednica osuđuje rat Rusije i Belorusije u Ukrajini i izražava solidarnost i podršku svima koji su pogodjeni sukobom. Mi smo ujedinjeni sa narodom Ukrajine i zajednicom motosporta posle invazije i neprihvatljivih akcija koje su sprovedene. Ovo je vreme da međunarodna motosport zajednica reaguje i pokaže podršku narodu Ukrajine i kolegama", naveo je predsednik Asocijacije motosporta Velike Britanije Dejvid Ričards.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) u utorak je osudila ruski napad na Ukrajinu, ali je saopštila da ruski i beloruski vozači mogu da se takmiče ove sezone kao neutralni sportisti bez isticanja državnih simbola na trkama.

Ne propustite