Da li je na pomolu novi sukob u Ferariju?

Autor: Beta Beta
Thursday 10.10.2019
14:18
Izvor: Beta

"Frka" između Leklera i Fetela.

Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je danas da je u ekipi "sada sve jasno", posle kontroverzi oko timskih naredbi sa kolegom Sebastijanom Fetelom tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

U Sočiju je pre dve nedelje pobedio vozač Mercedesa Luis Hamilton, ispred timskog kolege Valterija Botasa. Lekler je startovao sa pol pozicije, a prema dogovoru pre trke, propustio je Fetela da ga pretekne kako bi blokirao Hamiltona da sa druge pozicije preuzme vođstvo.

Iz ekipe su zatim obavestili Fetela da mora da vrati Lekleru poziciju, što je četvorostruki svetski prvak odbio, zbog čega je Lekler negodovao. Međutim, na polovini trke Fetel je morao da odustane zbog problema sa vozilom, a Lekler je zauzeo treće mesto.

Lekler je rekao da je direktor ekipe Matija Binotio odvojeno razgovarao sa obojicom vozača i da nema problema uoči nedeljne trke za Veliku nagradu Japana u nedelju.

"Bilo je nesporazuma, ali razgovarali smo i sada je sve jasno. Pomislio sam spolja da je to velika stvar, što definitivno nije bila, ali sada je sve u redu", rekao je Lekler, preneo je Skaj.

Upitan šta to nije bilo jasno, Lekler je odgovorio: "To je jasno od početka sezone, da moramo da poštujemo timske naredbe".

"Jasno je da situacija nije bila jasna obojici vozača na početku trke. I to je najvažnija stvar. Razgovarali smo o tome i obezbedili da se takva situacija više nikada ne ponovi", naveo je Lekler.

Fetel je priznao da su "pojedine stvari mogle da budu bolje urađene", ali je ponovio izjavu Leklera da je sada sve u redu.

"Razgovarali smo o tome više puta. Razgovarali smo obojica. Možda drugačije nego što neki ljudi misle. Ali, mislim da je prilično jasno", rekao je četvorostruki svetski prvak.

Upitan šta bi to moglo da znači za slične scenarije u budućnosti, Fetel je naveo: "Nismo ništa uklesali u kamenu, mislim da to nije potrebno".

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.