Drugi čovek - u svakom smislu te reči

Autor: Nemanja Janošev
subota 23.10.2021.
18:35
Izvor: Sportske.net

Kako je jedan potpis promenio sve.

 EPA-EFE/SHAWN THEW
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Valteri Botas nalazi se u sjajnoj formi u poslednje vreme, o čemu svedoči i podatak da je osvojio najveći broj poena od 6. septembra.

Finac je godinama unazad u senci Luisa Hamiltona i njegove namere da se bore za titulom kose se sa stavom ekipe. Mercedes je jasno odabrao da je Luis Hamilton neprikosnoven, a veliku zahvalnost za svoje rezultate i titule duguje Botasu.

Kada god je to bilo neophodno, Finac je obavljao "prljavi" deo posla. Uglavnom se rvao sa Maksom Ferstapenom u poslednje dve sezone, a pre toga i sa Fetelom i ostalom konkurencijom koju je Britanac imao. Usput, u nekoliko navrata dešavalo se da dobije timsku naredbu i skloni se Luisu Hamiltonu. Imalo je logike, jer je sedmostruki svetski šampion uglavnom bio u poziciji za titulu, ali iz trkačke perspektive, to nije nešto što je lepo videti na stazama.

No, Finac je sada u sjajnoj formi i pred odlazak u Ostin, stigao je kao vozač koji je od 6. septembra sakupio najveću količinu bodova (51). A, zanimljivo, tog 6. septembra, Botas je potpisao ugovor prema kojem će od naredne sezone biti u kokpitu Alfa Romea. 

Očigledno je motivisan da svojim atkuelnim poslodavcima pokaže da ga nisu dovoljno respektovali. Pobedio je na prošloj trci u Istanbulu, imaće krucijalnu ulogu do kraja šampionata da pomogne Hamiltonu, a od naredne godine moći će, uz mogućnosti svog vozila, svetu da pokaže svoj impresivni talenat.

Ferstapen je u tom vremenskom intervalu osvojio 36 poena, Hamilton jedan manje, a zanimljivo da je ispred njih i Danijel Rikardo iz Meklarena sa 39.

Ne propustite