Dukati pokazao moć - Banjaja slavio na svojoj stazi!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 29.05.2022.
14:46
Izvor: Sportske.net

Kvartararo drugi.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Vozač fabričkog Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Italije u Muđelu, osme u "kraljevskoj" klasi Moto GP šampionata.

Italijan je trku startovao sa pete pozicije, ali je sjajnom vožnjom uspeo da se probije na vodeću poziciju već posle nekoliko krugova i sačuva je do kraja trke. 

Na mestu broj dva završio je svetski šampion na Jamahi, Francuz Fabio Kvartararo i tako zadržao vođstvo u generalnom plasmanu. Na pobedničkom postolju završio je i Aleš Espargaro vozač Aprilije.

NajvećI gubitnik trke u Muđelu bio je Enea Bastijanini. On je napravio grešku, izleteo sa staze i ostao bez bodova, nakon što je pobedio na tri od uvodnih sedam trka u sezoni.

Razočarao je i lider najbolji u kvalifikacijama Fabio Di Đanantonio, koji je trku završio bez bodova, na 11. mestu. Poziciju iznad bio je Mark Markez kome je ovo bila poslednja trka u sezoni. Šestostruki prvak sveta moraće na operaciju desne ruke koja će ga odvojiti od trkanja u narednom periodu.

Lider u generalnom plasmanu ostaje vozač Jamahe Fabio Kvartararo sa 122 boda. Drugi je Aleš Espargaro sa osam bodova manje, a treći Enea Bastijanini koji je sakupio 94 poena.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se narednog vikenda u Kataloniji.

Ne propustite