Novi transfer u Formuli 1 - Džek Duhan!

Autor: Ivan Cvetković
petak 23.08.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Australijski vozač Džek Duhan voziće sledeće sezone za Alpin u šampionatu Formule 1, saopštila je danas francuska ekipa.

EPA-EFE/SHAWN THEW
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti

Duhan će zameniti Estebama Okona, koji na kraju sezone napušta ekipu i voziće zajedno sa Pjerom Gaslijem. Okon će naredne godine voziti za Has.

Australijski 21-godišnji vozač potpisao je jednogodišnji ugovor. On je prošle godine bio treći u Formuli 2, a od 2023. je rezervni vozač Alpina.

"Veoma sam zahvalan na poverenju koje mi je ukazao menadžment. Pred nama je toliko posla za pripremu, a u međuvremenu, daću sve od sebe da upijem što više informacija i znanja kako bih bio spreman da uskočim", rekao je Duhan, navodi se u saopštenju.

On je sin nekadašnjeg motociklističkog šampiona Mika Duhana.

"Izuzetno je zadovoljavajuće biti prvi diplomac Alpinove akademije koji je dobio mesto u ekipi i zahvalan sam svima koji su me podržavali na tom putu da ovo postane stvarnost. Ovo je uzbudljiv trenutak, ponosan dan za moju porodicu i radujem se što ću sve to prihvatiti i naporno raditi iza kulisa", naveo je Duhan.

Alpin je osmi u šampionatu u kome se takmiči 10 ekipa.

Nezadovoljni rezultatima Alpina, vlasnici iz kompanije Reno vratili su na savetničko mesto Flavija Brijatorea, koji je bio jedan od najvažnijih funkcionera Formule 1 u Bentonu i Renou u devedesetim i dvehiljaditim.

Direktor ekipe je sada Oliver Ouks, koji je zamenio Bruna Famina prošlog meseca.

Ne propustite