Eklston napustio F1 posle skoro četiri decenije!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.01.2017.
22:17
Izvor: Beta

Izvršni direktor Formule 1, Berni Eklston rekao je danas da je primoran da podnese ostavku na tu funkciju i da će je umesto njega obavljati Amerikanac Čejz Keri.

Beta/AP Photo/Luca Bruno, FILE

Povezane vesti

"Više ne rukovodim Formulom 1. Moju dužnost sada obavlja Čejz Keri. Od danas sam počasni predsednik, što bi Amerikanci rekli... Ne znam, doduše, šta to uopšte znači", rekao je 86-godišnji Eklston, a prenosi nemački "Auto motor und sport".

Eklston je rekao da će njegov posao u kancelariji od sada biti "mirniji" i dodao da se nada da će "ponekad prisustvovati nekom gran-priju.

"Još uvek imam dovoljno novca da posećujem trke, a u Formuli 1 imam i puno prijatelja"
, rekao je on.

Eklston je na čelu Formule 1 bio još od 1978, a prošle godine američka kompanija Liberti medija kupila je od kompanije "CVC partners" Formulu 1 za šest milijardi funti.

Dogovor se sastoji iz dva dela. Prva tranša odnosi se na na nabavku 18,7 odsto udela Formule 1, a ostatak od 81,3 odsto Liberti medija će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Medjunarodne automobilske federacije (FIA).

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Tuesday, 24.01.2017
01:58

Jos uvek imam novca da posecuje trke?? MA ne, bas sumnjam u to, ima ara da plati svakom kartu za trke u narednih 30 godian i da idalje moze da ostane za njegove unucice.