Epski duel - Hamilton na turbo-pogon! Britanac leteo stazom, subota poslednji, nedelja prvi!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 14.11.2021.
19:40
Izvor: Sportske.net

Kakva impresivna vožnja aktuelnog svetskog šampiona. Nešto što će Red Bul želeti da se istraži.

 EPA-EFE/ANTONIO LACERDA
EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Brazila i tako umanjio razliku u odnosu na vodećeg Maksa Ferstapena u generalnom plasmanu.

Impresivan i turbulentan vikend imao je aktuelni svetski prvak. Prvobitno je promenio komponentu na motoru koja mu je donela kaznu od pet mesta, sa čime se morao pomiriti, a potom je utvrđen nelegalni položaj zadnjeg pomičnog krila u toku kvalifikacija, što je uslovilo kažnjavanje za subotnju sprint-trku i start sa začelja.

Međutim, leteo je juče, pa je sa 10. mesta krenuo nedeljnu trku, a onda su pred njim padali svi konkurenti. Redom ih je prestizao, kao na video-igrici. Kao da je u njegovom bolidu bilo nešto specifično. Bilo je potpuno nestvarno gledati kako iz kruga u krug napreduje, a onda dođe i do Maksa Ferstapena sa kojim se bori za titulu i kojem nikako nije smeo da prepusti pobedu.

Mercedes mu je dao najjaču moguću snagu, gume nije štedeo i u 48. krugu je po prvi put došao u situaciju da pretekne Holanđanina, no, Maks se sjajno odbranio i obojica su na nekoliko metara napustila granice staze. Istraga je utvrdila da nije bilo neregularnosti i njihova bitka se nastavila. Hamilton je nastavio da prisika i natera Ferstapena da konstantno proverava retrovizor, a u narednoj situaciji kada su došli točak uz točak, vozač Red Bula je poklekao. 

Luis je nastavio da leti, prikazuje dominaciju svog neverovatnog vozila i na kraju slavi sa preko 10 sekundi prednosti. Nestvarno.

Valteri Botas je završio kao trećeplasirani, Serhio Perez iz Red Bula ga je pratio, a zatim su usledeli Šarl Lekler, Karlos Sajnc, Pjer Gasli, Esteban Okon, Fernando Alonso i Lando Noris.

Nakon ove trke, Maks Ferstapen će imati 14 poena prednosti pred odlazak u Katar i za tako nešto moći će da zahvali klupskom kolegi Serhiju Perezu, koji je odvozio najbrži krug trke u završnici i tako zaradio dodatni bod.

Ne propustite