F1 - Fetel kasno ''upalio'', Masa izazvao buru emocija!

Autor: Beta Beta
nedelja 12.11.2017.
19:12
Izvor: Beta

Nemac trijumfovao tek pošto je šampionska trka odlučena u korist Hamiltona.

Epa/Zsolt Czegledi
Epa/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila.

Fetel je ostvario 47. pobedu u karijeri, petu u sezoni, a prvu posle trke u Madjarskoj u avgustu. On je trku na stazi Interlagos završio za sat, 31 minut, 26, 260 sekundi. To je treća pobeda Fetela u Brazilu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas sa zaostatkom od 2,762 sekunde, a treći je bio Kimi Raikonen iz Ferarija sa 4,6 sekundi zaostatka.

Četvrto mesto zauzeo je svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je trku počeo iz boksa. On je na cilj stigao sa zaostatkom od 5,468 sekundi za Fetelom.

Bodove su još osvojili vozači Red Bula Maks Verstapen i Danijel Rikardo, Felipe Masa iz Vilijamsa, vozač Meklarena Fernado Alonso, Serhio Peres iz Fors Indije i Niko Hulkenberg iz ekipe Has.

Botas je krenuo sa pol pozicije, ali ga je odmah obišao Fetel i preuzeo vodjstvo, dok je svetski šampion Hamilton startovao iz boksa. Rikardo se okrenuo na stazi, a zatim su se sudarili Roman Grožan i Esteban Okon, posle čega je vozač Fors Indije završio trku. Trku su završili i Kevin Magnusen i Stofel Vandorn, a zatim je bezbednosno vozilo izašlo na stazu.

U petom krugu trka je nastavljena, Fetel je vodio ispred Botasa, a Hamilton je posle toga iz kruga u krug popravljao plasman, u 20. krugu obišao je Alonsa za šesto mesto, a u narednom krugu i Masu za peto mesto.

Botas je u medjuvremenu smanjio zaostatak za Fetelom, ali je prvi, u 27. krugu, otišao u boks. Iza njega otišao je i Masa, a zatim i Fetel, koji je na stazu izašao ispred Botasa, a vodjstvo je preuzeo Hamilton.

Britanac je u 44. krugu otišao na zamenu guma i na stazu se vratio kao peti, a za njim je to učinio i Rikardo, koji je posle toga zauzeo osmo mesto. Hamilton je u tim trenucima bio najbrži na stazi, ali su ga usporavali vozači koje je trebalo da obidje za ceo krug.

Fetel je u 49. krugu imao skoro tri sekunde prednosti nad Botasom, a iza su vozili Raikonen, Verstapen i Hamilton. Britanac je posle toga napadao Verstapena i u 59. krugu ga je obišao. Do kraja trke Hamilton se borio za mesto na podijumu, bio je blizu Raikonena, ali ipak nije uspeo da ga prestigne.

Fetel je bez problema ostvario pobedu, a u centru pažnje bio je Masa, koji je poslednji put vozio na domaćoj stazi, pošto na kraju sezone završava karijeru. Prvi mu je prišao bivši klupski kolega Alonso i aplaudirao mu je.

Poslednja trka u šampionatu vozi se 26. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija.
-
- -

Ne propustite