F1 - Kakva trka, Hamilton šampion!

Autor: Beta Beta
nedelja 29.10.2017.
22:07
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je četvrtu šampionsku titulu u Formuli 1, pošto je zauzeo deveto mesto u večerašnjoj trci za Veliku nagradu Meksika, u kojoj je pobedio Maks Verstapen iz Red Bula.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Hamilton je pre trke imao 66 bodova prednosti i za titulu mu je bilo potrebno da se plasira medju prvih pet, bez obzira na rezultat rivala Sebastijana Fetela iz Ferarija, ili da zauzme bilo koju poziciju, a da Fetel ne bude među prvom dvojicom.

U prvom krugu Fetel je udario u Hamiltona, obojica su otišli u boks, u kome se Britanac duže zadržao pa je vozio sa poslednjeg mesta, a njegov rival je bio nekoliko pozicija ispred. Hamilton je na kraju zauzeo deveto mesto, a Fetel četvrto, što je Britancu bilo dovoljno za titulu.

Dve trke pre kraja Hamilton ima nedostižnih 56 bodova više od Hamiltona, s obzirom da se za pobedu dobija 25 bodova.

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je u Meksiku i ostvario drugu pobedu u sezoni, a treću u karijeri. Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, a treći je bio vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Naredna trka u šampionatu vozi se 10. novembra za Veliku nagradu Brazila. 
-
- -

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 30.10.2017
11:33

Sjajni Hamilton. Onoliko koliko je potrebno s obzirom na dogadjaje na stazi.

avatar
SERBON
Monday, 30.10.2017
00:14

Čestitke Hamiltonu i Mercedesu. Nadam se de će Fetel uspeti naredne sezone.

avatar
Ali baba
Sunday, 29.10.2017
23:49

Kako sto sam i rekao i prethodnoj vesti o formuli, bojim se da ce verstapen udariti fetela i to se i desilo, po treci put ove sezone. Momak je preagresivan i kao da ima neki pik na fetela i ferari, slobodno mogu reci da je direktni krivac zasto je fetel izgubio videci poziciju u generalnom plasmanu i zasto se ne bori za titulu...

avatar
YNWA 1
Monday, 30.10.2017
00:05

Decko koju si ti trku gledao videlo se iz aviona da je fetel udario i Maxa a potom Hamiltona i rasekao mu gumu ako je neko ovde bio agresivan to je bio Vetel

avatar
Ali baba
Monday, 30.10.2017
09:50

Ti se ocito ne razumes u moto sport. Fetel je prvi usao u krivinu, maks je bio duzan da popusti da ne bi doslo do kontakta. Fetel nikako nije mogao da izbegne kontakt zbog maksove preagresivnosti i cinjenice da je hamilton pokusao mudro da iskoristi tu situaciju kao onomad u singapuru. Na prethodnu vest sam rekao da se bojim da ce do ovoga doci jer ovo nije prvi put i decko ocito ima neki problem u glavi i nedozvoljava da je fetel bude ispred njega ni po koju cenu. Pre trke u singapuru takodje sam pisao da se bojim da ce maks napraviti neku stetu fetelu, kao i nekoliko trka pre kada je maksovom krivicom fetel u zadnjem krugu ostao bez pneumatika i izgubio 3.mesto

avatar
Los Vikingos
Sunday, 29.10.2017
23:32

Iako je Ferari u pocetku izgledao da ce konacno doci do titule, Mercedes je jos jednom osvojio sampionat. Sve cestitke za Hamiltona i za tim naravno!