Ferari predstavio bolid, koliko mogu Lekler i Sajnc?

Autor: Stefan Matić
sreda 10.03.2021.
19:30
Izvor: Sportske.net

Posle dužeg vremena, ponos Italije bez svetskog prvaka u svojim redovima.

Epa/Ferrari Press Office - Girogio Benvenuti
Epa/Ferrari Press Office - Girogio Benvenuti

Povezane vesti

Italijanski tim Ferari predstavio je danas bolid SF21 sa kojim će nastupati u novoj sezoni Formule 1.

Ferari će u novoj sezoni pokušati da se oporavi od svoje najgore sezone u poslednjih 40 godina, a novi bolid je predstavljen dva dana pre početka predsezonskih testiranja u Bahreinu, preneo je Skaj.

Tim iz Marinela se odlučio za novu pogonsku jedinicu, a promene su viđene i u bojama, pa će sada pored dominanto crvene na bolidu biti obuhvaćene i bordo i zelena.

 "Ovaj automobil je nastao iz prošlogodišnjeg usled novih propisa, pa su delimično slični, ali smo uprkos tome pokušali da ga poboljšamo u svim oblastima gde je to bilo moguće", rekao je direktor tima Matija Binoto.

"Revidirana je aerodinamika i imamo potpuno novu pogonsku jedinicu. Promenjena je i boja, zadnji deo je bordo slično prvom Ferarijevom trkačkom automobilu, 125S.  Boja bolida je ista ona koju smo koristili prošle godine u Mudjelu na proslavi naše 1000. Velike nagrade", dodao je on. 

 U prošloj sezoni Ferari je završio na šestom mestu u plasmanu konstruktora, a u novoj sezoni će pored dosadašnjeg vozača Šarla Leklera biti i Španac Karlos Sainc, koji je zamenio četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela. Prva trka u novoj sezoni biće vožena u Bahreinu, 28. marta.

Ne propustite