Ferari se definitivno vraća, Hamilton će konačno vrebati na trci

Autor: Nemanja Janošev
subota 09.04.2022.
09:44
Izvor: Sportske.net

Italijanska ekipa deluje moćno!

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol-pozicije na sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Australije.

Uoči treće trke u sezoni, ponovo smo dobili bitku između Red Bula i preporođenog Ferarija. Nekoliko incidenata u kojima su učestvovali Lens Strol i Nikolas Latifi, te Fernando Alonso produžili su kvalifikacije do samog zalaska sunca na Albert parku.

Sada se već ne može reći da su slabiji rezultati Mercedesa iznenađenje. Njihov bolid ne poseduje konkurentnu brzinu i stabilnost ove sezone, ali mogu biti zadovoljniji nego pre dve sedmice kada se vozilo u Saudijskoj Arabiji. Luis Hamilton se, za razliku od Džede, sada našao u trećem delu kvalifikacija i odličnim poslednjim krugom popravio svoje vreme i zauzeo visoko peto mesto. Mercedes pokazuje znake života, ali i dalje je to daleko od najboljih.

Maks Ferstapen je vozio odlično, ali ne i perfektno. To je za rukom uspelo sjajnom Šarlu Lekleru koji zauzima drugu pol-poziciju ove sezone. Takođe, posle 15 godina, Ferari dolazi do pola u Australiji. Ako ovo nije pokazatelj da se vraćaju, onda ništa nije.

Dakle, Monegašanin će krenuti kao prvi na sutrašnjoj trci, iza je Maks Ferstapen, a potom sledi Serhio Perez kojem preti kazna i mogao bi biti pomeren do šeste pozicije, odnosno Luis Hamilton bi mogao na četvrto mesto! Pitanje je koliko će moći, ali mogao bi da pomrsi račune vodećima.  Četvrti u kvalifikacijama bio je Meklarenov Lando Noris. Britanska ekipa vozila je najbolje do sada u sezoni budući da su imali debakle u prve dve trke. Rasel je zauzeo šesto mesto, Danijel Rikardo će biti sedmi, a Esteban Okon, Karlos Sajnc i Fernando Alonso kompletiraju prvih 10.

Iznenađenje je Valteri Botas iz Alfa Romea koji posle 103 uzastopne trke nije uspeo da dođe do trećeg dela kvalifikacija.

Trka za Veliku nagradu Australije vozi se sutra od 07.00 sati, a celokupnu ponudu za ovaj događaj pogledajte u AdmiralBet koji je pripremio odlične igre za vas.

Ne propustite