Fernando Alonso pušten iz bolnice!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.02.2021.
17:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Španac je prošle nedelje bio podvrgnut operaciji gornje vilice nakon nesreće koju je doživeo u Švajcarskoj.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Vozač Formule 1 Fernando Alonso otpušten je na kućno lečenje nakon operacije vilice, saopštio je danas njegov tim Alpin.

Španac je prošle nedelje bio podvrgnut operaciji gornje vilice nakon nesreće koju je doživeo u Švajcarskoj.

Incident se dogodio u četvrtak, kada je Alonsa, koji je vozio bicikl, udario automobil u blizini njegove kuće u Luganu. Dvostruki svetski šampion je odmah prevezen u bolnicu, gde je operisan.

"Nakon perioda posmatranja od 48 sati u bolnici u Švajcarskoj, Fernando Alonso otpušten je na kućno lečenje", navodi se u saopštenju njegovog tima i dodaje da će Alonso kratak period provesti u potpunom odmaranju pre nego što počne da se priprema za početak sezone.

Predsezonska testiranja u Formuli 1 obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, gde će 28. marta početi nova sezona trkom za Veliku nagradu Bahreina.

"Dobro sam i radujem se novoj sezoni", napisao je Alonso u petak na Tviteru nakon što je njegov tim saopštio da će biti spreman za početak nove sezone.

Alonso se vratio u Formulu 1, nakon što je na kraju sezone 2018. godine završio karijeru.

On je pobedio u 32 trke i ostvario je 97 plasmana na podijum. Šampionske titule osvojio je 2005. i 2006. godine vozeći za Reno, koji se od ove godine takmiči pod nazivom Alpin.

Ne propustite