Ferštapen izviždan, oglasio se i Hamilton

Autor: Stefan Matić
subota 02.07.2022.
22:50
Izvor: Sportske.net

Šampion "nepoželjan" Velikoj Britaniji.

EPA-EFE/SHAWN THEW
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti

Danas smo imali prilike da odgledamo verovatno i najbolje kvalifikacije u Formuli 1 ove sezone. 

Maks Ferštapen je dominirao tokom sva tri dela kvalifikacija, ali je Karlos Sajnc taj koji će krenuti sutra trku sa pozicije broj 1 sa Holanđaninom iza njega. 

Po kraju kvalifikacija, usledio je intervju sa top 3 vozača a britanska publika je propisno izviždala Maksa Ferštapena kada je odgovarao na pitanja. 

Prošle sezone je baš na Silverstonu viđen najoštriji duel Luisa Hamiltona i Ferštapena, vozač Red Bula je izvukao deblji kraj pošto je završio u barijerima dok je Hamilton trijumfalno proslavio pobedu na domaćem terenu. Titula je ipak na kraju pripala Holanđaninu posle sijaset kontroverznih situacija tokom poslednje trke u Abu Dabiju. Britanci to nisu zaboravili. 

"Ako žele da mi zvižde, neka rade to. Ja sam uvek srećan kada sam ovde. Odlična je staza, odlična je atmosfera generalno. Možda me neki od njih i ne volje, imaju pravo na svoje mišljenje. Nije me briga", izjavio je Maksa za Skaj Sport po kraju kvalifikacija. 

Kasnije se oglasio i miljenik domaćih navijača, Luis Hamilton je izjavio kako navijači trebaju da budu bolji od toga, ali i kako razume njihove razloge. 

 

Ne propustite