Ferštapen posle pobede: "Imali smo bolji tempo"

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 27.03.2022.
23:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Prva reakcija posle pobede u Saudijskoj Arabiji.

 EPA-EFE/Ali Haider
EPA-EFE/Ali Haider

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferštapen rekao je večeras da je trka u Saudijskoj Arabiji u kojoj je pobedio, bila teška i dobra, kao i da su na kraju imali bolji "tempo".

"Bila je veoma teška trka, ali i dobra. Obojica smo se jako borili (Verstapen i Lekler). Samo smo se trudili da budemo što duže u igri. Oni su jako brzo prolazili kroz zavoje, a mi smo bili brži na pravcu. Gume su se dosta brzo trošile. Videlo se da smo na kraju imali bolji tempo. Pokušao sam da se izvučem, nije bilo lako, koristili su pametne trikove u poslednjem zavoju, ali sam na kraju uspeo da prodjem prvi", rekao je Verstapen, preneo je Bi-Bi-Si.

Aktuelni svetski šampion je do prve pobede ove sezone došao, pošto je u 47. krugu obišao vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je trku završio na drugom mestu.

Na prvoj trci sezone u Bahreinu vozači Red Bula Ferštapen i Serhio Peres odustali su u samoj završnici, posle tehničkog kvara. Peres je u Saudijskoj Arabiji startovao sa pol poziciije, a trku je završio na četvrtom mestu.

"Stvarno smo srećni što smo konačno započeli sezonu", dodao je Ferštapen.

Lekler, koji je pobedio u trci u Bahreinu, rekao je da je uživao u večerašnjoj trci, koja je prema njegovim rečima bila poštena.

"Svaka trka treba da bude ovakva. Bilo je zabavno, hteo sam da pobedim danas", rekao je Lekler.

Monačanin je dodao da je poštovanje izmedju njega i Verstapena uvek prisutno.

"Uvek je prisutno, posebno kada završiš ovakvu trku na uličnoj stazi. Išli smo da kraja, riskirali smo. Naravno da postoji poštovanje, ali sam razočaran rezultatom", ocenio je on.

Vozač Ferarija Karlos Sainc zauzeo je treće mesto, ali se nalazi pod istragom, zbog prebrze vožnje pod žutim zastavama u finišu trke.

Sainc je rekao da je bila vrlo neizvesna borba sa Peresom, kao i da Meksikanac nije imao sreće sa sigurnosnim vozilom.

"Red Bul je bio super brz u poslednjih deset krugova, nakon što su se gume ohladile, leteli su i vršili su pritisak na nas. Za mene ovo je mali napredak u odnosu na Bahrein. Uspeo sam da pronadjem malo više ritma u bolidu", zaključio je španski vozač.

U generalnom plasmanu vodi Lekler sa 45 bodova, Sainc je drugi sa 33 boda, a treći je Verstapen sa 25 bodova.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Australije, 10. aprila.

Ne propustite