Ferstapen prezadovoljan: "U prošloj trci smo 'štucali' "

Autor: Filip Rodic
nedelja 07.04.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Bolje ne može.

AP/Hiro Komae
AP/Hiro Komae

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana sve išlo kako treba i da je zadovoljan pobedom na Suzuki, domaćem terenu Honde.

"Bilo je lepo. Bilo je važno da ostanem prvi na startu, a posle toga tokom trke,  bolid je bio sve bolji, ne znam da li je to imalo veze sa oblacima koji su dolazili. Sve je dobro prošlo, odlasci u boks, strategija. Nije moglo biti bolje", rekao je Ferstapen posle trke.

Trostruki uzastopni svetski šampion ostvario je na Suzuki 57. pobedu u karijeri, a treću u sezoni u prve četiri trke. On nije završio prošlu trku zbog problema sa kočnicama.

"U prethodnoj trci smo malo 'štucali', ali srećan sam što sam se vratio na vrh. Sjajni navijači, Hondin teren, fantastično je pobediti ovde", naveo je on.

Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Serhio Peres.

  "Ovo je bio dobar vikend za ekipu. Uvek je teško zadržati koncentraciju pred restart trke posle duže pauze, ali dobro je prošlo. Moj drugi start je bio nešto bolji, ali nedovoljno da preteknem Maksa. Mislim da sam platio cenu što sam bio iza Maksa na prvom setu guma. Morao sam da idem u boks, pretekao me je Lando (Noris) i onda sam morao previše da guram na srednje tvrdim gumama. Ali, na tvrdim gumama sam bio lagodniji, vratio se tempo", rekao je on.

Ferstapen i Peres su u prve četiri trke u šampionatu tri puta osvajali prva dva mesta.

"Mislim da sam uhvatio zamah. Prošle godine u Japanu je verovatno bio moj najgori trkački vikend. Mislim da, ako smo jaki na stazama kao što je ova, sa mnogo krivina velikih i srednjih brzina, mislim da možemo da budemo jaki na svakoj drugoj stazi", dodao je meksički vozač.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 21. aprila trkom za Veliku nagradu Kine.

Ne propustite