Ferstapen siguran kao sunce posle kiše, Red Bul zaista daje krila

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 27.06.2021.
16:31
Izvor: Sportske.net

Nije bilo problema od početka.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen zabeležio je svoju četvrtu pobedu u sezoni pošto je trijumfovao na trci za Veliku nagradu Štajerske.

Prva od dve trke koja se vozi u Austriji na stazi "Red Bul ring" pripala je mladom Holanđaninu koji je potpuno dominirao od samog starta.

Bio je brz, izvanredan, nije dozvolio da ga najveći rival Luis Hamilton ugrozi ni u jednom trenutku i došao je do druge pobede u nizu, a četvrte u sezoni.

Zanimljiva bitka vodila se između Valterija Botasa i Serhija Pereza, ali ovog puta, pobedu je odneo Finac u kokpitu nemačkog automobilskog giganta. 

Najveća žal na ovoj trci za sve ljubitelje Formule 1 jeste odustajanje sjajnog Džordža Rasela koji je do maksimuma vozio Vilijams u prvoj polovini trke. Krenuo je kao desetoplasirani, došao do osmog mesta i borbe za poene, prve za legendarnu ekipu u poslednje dve godine, ali slab pit-stop ga je primorao da odustane...

Na dva kruga pre kraja, Mercedes je povukao Hamiltona na zamenu guma kako bi na svežim pneumaticima pokušao da osvoji dodatni poen uz pomoć najboljeg kruga trke - što je Britanac i uspeo.

Iza četvrtoplasiranog Serhija Pereza našli su se Lando Noris, Karlos Sajnc, Šarl Lekler, koji je bio briljantan posle incidenta na startu. Zatim, usledili su Lens Strol, Fernando Alonso i Juki Cunoda.

Ovo je bila četvrta uzastopna pobeda za Red Bul koji vikend po vikend uzimaju "skalp" Mercedesu, najdominantnijoj ekipi u hibridnoj eri.

Maks Ferstapen vodi u generalnom plasmanu posle osam trka sa 156 poena, iza je sedmostruki šampion Luis Hamilton sa 138.

Ne propustite