Ferstapen sija: "Ovo je neverovatno, zapanjen sam!"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 04.07.2021.
21:02
Izvor: Sportske.net

Sjajna i uzbudljiva sezona u Formuli 1.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da nije očekivao da će u današnjoj trci biti toliko dominantan, posle pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.

"Da budem iskren, ovo je neverovatno. Bolid je bio nestvaran. Svaki komplet guma koje smo stavili bio je zaista ugodan za vožnju. Ovo je suludo. Pomalo sam zapanjen kako je prošlo danas, nisam očekivao da će ovako biti. Svako u ekipi obavio je neverovatan posao", rekao je Ferstapen.

Verstapen je ostvario treću uzastopnu pobedu u sezoni, ukupno petu, a 15. u karijeri. Na Red Bul Ringu je krenuo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja i osvojio je dodatni bod za najbrži krug trke.

"Kada ulazite u trkački vikend svi vas vide kao favorite, ali nikada nije lako uraditi ono što smo mi danas uradili, veliki napor cele ekipe. Ceo 'paket' tokom ove dve nedelje (u Austriji) je bio neverovatan. Na startu sam morao da budem budan, znao sam da ću, ako budem mogao da budem brz u prvom krugu, moći da vozim svoju trku", naveo je holandski vozač.

 On je prvi u generalnom plasmanu sa 32 boda više od aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je trku završio na četvrtom mestu.

 Naredna trka u šampionatu na programu je 18. aprila za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstonu.

Ne propustite