Ferštapen smiruje tenzije - Ako treba, stiže pomoć za "Čeka"

Autor: Stefan Matić
petak 18.11.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Holanđanin pojasnio situaciju.

 EPA-EFE/GIUSEPPE CACACE
EPA-EFE/GIUSEPPE CACACE

Povezane vesti

Dvostruki uzastopni šampion Formule 1 Maks Ferštapen rekao je danas da je rešio konflikt sa timskim kolegom iz Red Bula Serhijom Peresom, a spreman je i da mu pomogne u poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju.

Ferštapen  je odbio timsku naredbu da pusti Peresa da dodje do šestog mesta na prošlonedeljnoj trci u Sao Paolu.

"Radilo se o nečemu što se dogodilo ranije u sezoni i već sam objasnio na prethodnoj trci u Meksiku i tim je razumeo i složio se", rekao je Ferštapen .

Red Bul je u poslednjem krugu tražio od Ferštapena da pusti Peresa na šesto mesto, kako bi Meksikanac na drugoj poziciji u šampionatu imao dva boda više u odnosu na vozača Ferarija Šarla Leklera.

"Ništa mi nije rečeno unapred o potencijalnoj zameni pozicija u Brazilu. Mislim da je već trebalo da znaju moj odgovor iz onoga što je rečeno nedelju dana ranije", istakao je holandski vozač.

Austrijski tim, koji je ove sezone osvojio titulu u šampionatu konstruktora, vodio je od nedelje razgovore sa vozačima, kako bi se smirile tenzije.

Holanđanin je ranije osvojio titulu prvaka sveta i rekao je da bi bio voljan da pomogne timskom kolegi u Abu Dabiju.

"Kao tim nikada nismo završili na prvom i drugom mestu u šampionatu. Dakle, ako bismo to mogli da postignemo, to bi bilo neverovatno. I sigurno, ako bude prilike da pomognem timu, to ću i učiniti", dodao je on.

Ranije danas Red Bul je u saopštenju naveo da je Ferštapen  "otvoren i pošten timski igrač", a takođe su osudili pretnje smrću upućene vozačima, članovima njihovih porodica i timu.

Ferštapen  na prvom mestu generalnog poretka ima 429 bodova, Lekler je drugi sa 290, a isti broj bodova ima i trećeplasirani Peres.

Poslednja ovosezonska trka vozi se u Abu Dabiju u nedelju od 14.00.

Ne propustite