Fetel ide u penziju - Ko je zamena za Nemca?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 28.07.2022.
18:14
Izvor: Sportske.net

Danas smo imali neočekivane vesti.

Beta/Florion Goga/Pool via AP
Beta/Florion Goga/Pool via AP

Povezane vesti

Sebastijan Fetel će po kraju sezone otići u penziju što se tiče vožnje bolida Formule 1. Četvorostruki šampion Formule 1 je to danas ozvaničio putem Instagram naloga. 

Neočekivanost ove vesti nam je donela iznenađenje tako da nismo odmah počeli da mislimo ko bi mogao da zameni Seba u bolidu Aston Martina naredne sezone. 

Opcija je previše. Pitanje je da li ambiciozni tim želi iskusnog vozača ili "nebrušeni" dijamant. 

Već ranije tokom sezone se spekulisalo da bi Oskar Pjastri mogao da zauzme mesto Nemca naredne sezone. Australijanac je osvojio Reno Eurokup, Formulu 3 i Formulu 2 sa Premom.

Pjastri ima ugovor sa Alpinom kao rezervni vozač francuskog tima. Šef Alpine, Loren Rosi je izjavio kako radi na tome da i Pjastrija i Alonsa vidimo u narednom periodu u F1, ali možda ne u francuskom timu. 

Pominje se da bi Pjastri mogao otići u Alpinu na pozajmicu, mada ostaje velika nepoznanica da li će i Lens Strol nastaviti sa britanskim timom - Kanađanin ima očajnu sezonu. 

Neke druge opcije za popunjavanja praznog mesta u Aston Martinu jesu malo iskusniji vozači poput Rikarda, Botasa, Gaslija, ali i Mik Šumaher (Fetel mu je takoreći mentor) koji je već dve sezone u najbržem cirkusu na planeti.

Ne propustite