Fetel najbrži na trećem treningu

Autor: Beta Beta
subota 08.07.2017.
15:07
Izvor: Beta

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel ostvario je najbrže vreme na poslednjem, trećem treningu uoči današnjih kvalifikacija za trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Fetel je ostvario vreme od 1:05,092 i bio je za 0,269 sekundi brži od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona. Hamilton je u završnici treninga izašao sa staze, pošto je izbio dim iz bolida, posle kvara na kočnicama.

Hamilton je juče bio najbrži na prva dva treninga, ali je dobio kaznu od pet mesta zbog nedozvoljene promene menjača. Posle te kazne, on će, u slučaju da danas osvoji pol-poziciju, trku početi sa šestog mesta.

Treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas sa zaostatkom od 0,423 sekundi za Fetelom, a iza njega bio je Kimi Raikonen iz Ferarija sa 0,519 sekundi zaostatka.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Austrije počinje u nedelju od 14 časova. Fetel je prvi u generalnom plasmanu sa 14 bodova više od Hamiltona, koji je prošle godine pobedio u Špilbergu.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SERBON
Saturday, 08.07.2017
16:12

Sport Klub na tri kanala non-stop emituje Vimlbdon, raznorazni anonimusi igraju, ko to gleda po čitavi dan?! A F1 kvalifikacije stavili na SK6, valjda će se sutra unormaliti i pustiti trku na SK1.