FIA ostala bez Rosa Brona - Britanac se vraća u Ferari?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 28.11.2022.
23:50
Izvor: Sportske.net, Beta

Italijanski tim traži novog šefa tima.

EPA/ZSOLT CZEGLEDI
EPA/ZSOLT CZEGLEDI

Povezane vesti

Sportski direktor Formule 1 Ros Bron saopštio je danas da napušta tu funkciju i da odlazi u penziju.

"Sada je pravo vreme da se povučem. Uradili smo težak posao i sada je sport u periodu konsolidacije. Nova tehnička pravila dolaze 2026. godine i bolje je da druga grupa ljudi preuzme"
, rekao je Bron za sajt Formule 1.

Bron je od 2017. godine bio sportski direktor otkako je Formulu 1 preuzela američka Liberti Medija.

"Napuštam Formulu 1 u odličnoj situaciji. Voelo sam gotovo svaki minut moje 46-godišnje karijere, imao sam sreće da radim sa sjajnim ekipama, sjajnim vozačima i sjajnim ljudima... Sada ću gledati Formulu 1 sa kauča, navijati kao navijač Formule 1, zadovoljan što sport ima tako fantastičnu budućnost", naveo je Bron.

Bron je bio prvi tehnički direktor Mihaela Šumahera u Benetonu od 1992. do 1996. godine, a zatim u Ferariju od 1997 do 2006. godine. Preuzeo je ekipu Bron kupivši BAR-Hondu 2009. godine, sa kojom je Dženson Baton osvojio šampionsku titulu.

Bron je odmah prodao ekipu Mercedesu koji se tada vratio u Formulu 1, a ekipu je napustio 2013. godine. Za Brona se spekulisalo kako bi ponovo mogao da preuzme Ferari, pošto je rastanak sa Binotom kao šefom tima izvestan. Ipak, posle Bronovih reči da opcija ne deluje više realno tako da Frederik Vaser i dalje ostaje opcija broj jedan da nasledi Matiju Binota. 

Ne propustite