FIA u Monci "ispravila" grešku iz Abu Dabija, Volf prezadovoljan

Autor: Lazar Nikolić
sreda 14.09.2022.
23:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Poštovali propise.

EPA-EFE/ZOLTAN BALOGH
EPA-EFE/ZOLTAN BALOGH

Povezane vesti

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da je zadovoljan što je Međunarodna automobilska federacija (FIA) donela ispravnu odluku u trci Formule 1 u Monci, nakon kontroverzne poslednje trke prošle sezone.

"Stvarno sam zadovoljan što vidim da postoji direktor trke i kolege koje primenjuju pravila uprkos pritisku medija i navijača da krše propise", rekao je Volf, preneo je "Skaj".

Šest krugova pre kraja trke u Italiji bolid je pored staze parkirao Danijel Rikardo iz Meklarena, pa je na stazu izašlo vozilo bezbednosti, a trka do kraja nije nastavljena. 

 U nedeljnoj trci na stazi Monca pobedu je odneo aktuelni svetski prvak Maks Ferštapen iz Red Bula, dok su vozači Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton zauzeli treće, odnosno peto mesto. Prošle sezone u poslednjoj trci u Abu Dabiju trka je posle izlaska vozila bezbednosti nastavljena krug pre kraja, a to je omogućilo Ferštapenu da obiđe do tada vodećeg Hamiltona i osvoji prvu titulu u karijeri.

Volf je dodao da su događaji iz Abu Dabija uticali da se FIA sada drži pravila.

"Dakle, barem je Abu Dabi u tom smislu dao snagu za primenu propisa", rekao je on.

Nakon završetka trke u Monci čuli su se zvižduci sa tribina, a nezadovoljni su zbog kraja trke pod sigurnosnim vozilom bili i direktori Red Bula i Ferarija.

U generalnom plasmanu šest trka pre kraja vodi Ferštapen sa 335 bodova, drugi je Šarl Lekler iz Ferarija sa 219, a treći je Serhio Perez iz Red Bula sa 210 bodova.

Naredna trka vozi se 2. oktobra za Veliku nagradu Singapura.

Ne propustite