Finac odbacuje "optužbe": "Igrao sam se, Luisu je bod bio potrebniji"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.09.2021.
10:17
Izvor: Sportske.net

Rešeno pitanje drugog Mercedesovog vozača za novu sezonu?

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da se nije odlušio o timske naredbe u poslednjim krugovima trke za Veliku nagradu Holandije kada je vozio sjajno.

On je nekoliko krugova pre kraja trke promenio pneumatike kako bi se izbegao potencijalni rizik. Bio je siguran na trećem mestu, ali Mercedes nije želeo da se "kocka" sa njegovim gumama. Tako je Finac imao sveže pneumatike i mogao je da posegne za najbržim krugom trke što bi mu donelo dodatni poen.

Dva kruga pre kraja je do toga i došao, a onda su na scenu stupili šefovi Mercedesa koji su mu javili da uspori i da je brzi krug rezervisan za klupskog kolegu Luisa Hamiltona koji je izgubio pobedu.

"Samo sam se igrao. Naravno da je Luisu taj bod potrebniji jer se bori za titulu. Vozio sam brzo u prva dva sektora, onda sam zamoljen da usporim. Znao sam da će Luis takođe da promeni gume i pokuša i znao sam da će lako doći do najbržeg kruga, što je i uradio. Tako da, nema drame", rekao je Botas.

Samo, pitanje da li je to baš tako. Utisak je da je Botas želeo da krene u "kontru" svom timu budući da je izvesno da će ga zameniti Vilijamsov Džordž Rasel na kraju sezone.

Ne propustite