Gabor Sagmajster 13. put na Dakar reliju

Autor: Ivan Cvetković
sreda 30.12.2020.
15:29
Izvor: RTS

Gabor Sagmajster dobio je rezultat PCR testiranja u Džedi i prema očekivanju je negativan, tako da može da se takmiči na 43. Dakar reliju.

gabor-sagmajster.info
gabor-sagmajster.info

Povezane vesti

Motociklista iz Subotice bio je negativan i na testiranju 25. decembra u Srbiji pre puta za Saudijsku Arabiju. Sagmajster je preležao koronavirus početkom decembra kad je imao blaži oblik i lečenje je sproveo kod kuće u karantinu.

Nakon dobijenog negativnog PCR testa u Džedi, Gabor može da podigne motor iz luke i da ga preveze u bivak kako bi nastavio sa pripremama za tehnički pregled. Sagmajsteru će ovo biti 13. nastup na svetskom reliju.

"Očekujem težak reli. Dosta ćemo voziti u pustinji, a biće i četiri dana u nekim kamenjarima koliko sam gledao itinerer relija. Imam iskustva iz ovog dela sveta, jer sam godinama učestvovao na Abu Dabi reliju i prošle godine na Dakar reliju u Saudijskoj Arabiji. Moramo paziti motor jer svaki pad može dovesti do oštećenja", kaže Gabor, prenosi RTS.

Prolog će biti održan 2. januara na stazi dužine 129 kilometara i specijalnim ispitom od 11 kilometara. Dan kasnije, 3. januara voziće se prva etapa od Džede do Biše koja se nalazi na jugu zemlje i udaljena je 627 km (specijalni ispit 277 km).

"Do sada sam 9 puta stigao do cilja i to je opet moja želja - da završim reli. Samo tri puta sam odustao. Bio sam prijavljen za Dakar i 2008. ali je tada takmičenje otkazano zbog pretnji terorista u Africi."

Prošle sezone na najtežem auto-moto takmičenju na svetu pobedili su Karlos Sainc sa Minijem (automobili), Riki Brabek sa Hondom (motori), Andrej Karginov sa Kamazom (kamioni), Ignacio Kasale sa Jamahom (kvadovi) i Kari Kejsi sa Kan-amom (UTV). U muškoj moto kategoriji (Original by Motul) trijumfovao je rumunski motociklista Emanuel Đeneš, klupski kolega Gabora Sagmajstera, koji je u toj konkurenciji bio 24.

baner


Ne propustite