Glavobolja za Hamilotna, problemi nikako da prestanu

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.05.2022.
15:10
Izvor: Sportske.net

Loš početak sezone za velikog šampiona.

 EPA-EFE/Ali Haider
EPA-EFE/Ali Haider

Povezane vesti

Sedmostruki prvak sveta u Formuli 1, Britanac Luis Hamilton vozi jednu od najslabijih sezona u svojoj karijeri. Vozač Mercedesa je na tek šestoj poziciji u generalnom plasmanu nakon prvih šest trka u šampionatu.

Hamilton je dobro odvozio trku za Veliku nagradu Španije proteklog vikenda, ali ga je sudar sa Kevinom Magnusenom na startu koštao boljeg plasmana. Britanac je posle incidenta bio pretoposlednji, ipak nije se predao i stigao je do šestog mesta na kraju trke.

"Nisam bio pesimista nakon sudara, zaostajao sam samo 30 sekudni. Nisam bio siguran da li ćemo biti kažnjeni. Ne znam da li je u pitanju pouzdanost bolida. Videli smo da se nešto događa. Mislio sam da bi trebalo sačuvati motor, kako bi nam koristio za naredne borbe, ali mi je drago što to nismo uradili. Pokazali smo da se nikada ne predajemo", rekao je Hamilton, a onda ponovo govorio o problemima koji muče Mercedes.

"Još od poslednje trke u prošloj godini imamo probleme. Stalno se dešavaju stvari koje nas sputavaju da napredujemo. Nismo imali sreće ni sa vozilom bezbednosti ni sa ostalim stvarima", jada se Hamilton.

Britanac je prošle sezone izgubio rekordnu osmu titulu prvaka sveta u poslednjem krugu poslednje trke u sezoni u Abu Dabiju, kada ga je prestigao Maks Ferštapen i "oteo" mu već viđenu pobedu.

Ove sezone Hamilton je daleko iza vozača Red Bula, Ferštapen je lider u generalnom plasmanu sa 110 bodova, šest bodova manje ima Ferarijev Šarl Lekler, dok sedmostruki šampion sveta ima 46 bodova i sva je prilika da neće biti konkurentan u borbi za titulu ove sezone.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se narednog vikenda u Monaku.

Ne propustite