Gori Silverston, gori Britanija - Hamilton pobedio posle dve i po godine!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 07.07.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Mnogi su mislili da je gotov, ali Luis Hamilton pod stare dane ovog popodneva je odvozao fenomenalno.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston.

Kako sezona odmiče, tako dobijamo sve bolje i ujednačanije trke. Vrhunska borba u Silverstonu od samog početka, pa do kraja gde je pobedu odneo domaći vozač Luis Hamilton. To je njegov prvi trijumf još od Saudijske Arabije 2021. godine

Nakon jučerašnjih kvalifikacija koja je bila u znaku Britanaca - Džordža Rasela, Luisa Hamiltona i Landa Norisa - danas su sva trojica imala svoju ulogu ne bi li publika i gledaoci preko malih ekrana uživali.

Leteo je Meklaren isprva, Lando Noris je brzo došao do liderske pozicije, njegov klupski drug Oskar Pjastri je takođe bio fenomenalan, a zasluge za to idu odličnom bolidu koji se fantastično ponašao kada je počela kiša uprkos mekim gumama na kojima su bili, za razliku od ostalih ekipa koje su se tada mučile.

Međutim, timske greške Meklarena, ali i personalna koju je načinio Lando Noris ušavši preagresivno u pit na zamenu guma, što je usporilo mehaničare, koštala je britanski tim eventualne pobede.

Luis Hamilton je to iskoristio, preuzeo čeonu poziciju, a brz je bio i Maks Ferstapen te je u finišu i on pretekao Landa Norisa i zauzeo mesto broj dva.

Velika žal ostaje za Džordža Rasela koji je kao četvrtoplasirani  u 34. krugu zbog tehničkih problema morao da parkira automobil. 

Na četvrtom mestu na kraju je završio Oskar Pjastri, Karlos Sajnc je bio peti, a zatim su najboljih 10 upotpunili Niko Hulkenberg, Lens Strol, Fernando Alonso, Aleks Albon i Juki Cunoda.

Ne propustite