Gotovo je - Do viđenja, Doktore Rosi

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 14.11.2021.
14:46
Izvor: Sportske.net

Ispratio ga je i Ronaldo Fenomeno!

EPA-EFE/Kai Foersterling
EPA-EFE/Kai Foersterling

Povezane vesti

Italijanski motociklista Valentino Rosi i zvanično je u Valensiji odvozao poslednju trku u svojoj karijeri.

Kada pomislite na Moto GP, pratili ovaj sport ili ne, prvi čovek koji će vam pasti na pamet mora biti Valentino Rosi, čovek koji je promenio istoriju ovog sporta. Čovek, čije je ime sinonim za ovaj sport.

Koliko ste samo puta videli nalepnicu "Doctor 46" na automobilima ili motorima širom ulica vašeg grada? Bio je svugde, sve što se odnosi na brzinu - to je Rosi.

Devet titula prvaka sveta, sedam u kraljevskoj klasi, 115 pobeda, 235 podijuma, Aprilija, Honda, Jamaha i Dukati. Danas mu se klanjaju svi i oni koji nisu ranije, a kolika će rupa ostati u ovom sportu shvatićemo tek kada ga s početkom naredne sezone ne budemo videli na ovom dvotočkašu od 1000 kubika.

 

EPA-EFE/Kai Foersterling

Verovatno će se tribine još zeleneti, uprkos tome što on ne vozi i verovatno će ostati čovek sa najvećom armijom navijača još neko vreme, dok srce ne nađe približno dostojnu zamenu, ali da ga potpuno ispuni, niko neće moći.

Poslednju trku u karijeri završio je kao 10. Započeo ju je u suzama i sve je proteklo u njegovom znaku. Ispratili su ga brojni njegovi prijatelji, uz neizostavne članove porodice, a bio je tu, između ostalih i njegov veoma dobar drug Luis Nazario da Lima Ronaldo.


Ako je uopšte važno, pobedio je Frančesko Banjaja i čestitke na tome, bio je sjajan. Uostalom, nosio je kacigu Valentina Rosija, svog idola, kako bi mu se zahvalio na svemu što je pružio njemu.

I na kraju, svi vozači, okruživši ga po završetku trke, želeli su da mu demonstiraju kakva je veličina zapravo on. Uživaj u penziji, Vale. Nedostajaćeš.



Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Sunday, 14.11.2021
16:47

I tako to , naj naj u jos jendom sportu .... Bravo Dokrore , valjda neka ljekarstva nisi uzimao ....