Hamilton bira, "zvezda" ili "propeti konj"?

Autor: Beta Beta
četvrtak 24.10.2019.
16:16
Izvor: Beta

Sve će biti poznato naredne godine.

Epa/Wu Hong
Epa/Wu Hong

Povezane vesti

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da vozač Luis Hamilton nema razloga da razmišlja o prelasku u neku drugu ekipu Formule 1.

Mercedes je na prošloj trci u Japanu osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora, a njegova dva vozača Hamilton i Valteri Botas bore se za šampionsku titulu.

Britanac je u prednosti, pošto ima 64 boda više, a u nedeljnoj trci u Meksiku mogao bi da osvoji šestu šampionsku titulu, petu u Mercedesu.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja 2020. godine, ali spekuliše se da bi po isteku ugovora mogao da promeni sredinu i pređe u Ferari.

"Želimo da završimo sezonu u velikom stilu, da odahnemo na kratko, a onda da razgovaramo šta će se dogoditi 2021. godine. Lojalnost i integritet nas vežu, najvažnije diskusije o 2021. godini biće sa Luisom i Valterijem, ali se to još nije dogodilo. Odnos koji smo razvili je snažan faktor u očuvanju tima i pravo bogastvo Mercedesa", rekao je Volf, preneo je "Jahu sport".

Mercedes je ove sezone bio siguran, a na ekipi ostaje da tako nastavi i naredne sezone, kako bi ubedila Hamiltona da potpiše novi ugovor. U sezoni 2021 primenjivaće se nova pravila i za sada je nemoguće predvideti ko bi mogao da bude najbolji.

Takođe i vozaču Ferarija Sebastijanu Fetelu na kraju sezone 2020 ističe ugovor.

Volf je rekao da zna da je na ekipi da pokaže Hamiltonu zbog čega vredi ostati.

"I Ferari će razmotriti opcije. Sada imaju dobar sastav, ali sigurno će razmišljati o 2021. Takodje i mi razmišljamo o tome. Sve dok budemo mogli da obezbedimo pobedničko vozilo, Luis nema razloga da razmišlja o drugim ekipama, a mi nemamo razloga da tražimo na drugom mestu", naveo je on.

Pitanje je i da li će Volf za 18 meseci ostati u Mercedesu, pošto se spekuliše da će zameniti Čejsa Kerija na čelu Formule 1.

"Kada radiš nešto, to moraš da radiš svim srcem, da budeš 100 odsto posvećen, ili nemoj da radiš. Da sanjam o nekom drugom poslu, ne bih radio ovaj posao. Zaista uživam u vodjenju sportske ekipe, uživam u brutalnoj iskrenosti rezultata kruga koji pokazuje da li si dovoljno dobar ili nisi, a najvažnije uživam u odnosima unutar ekipe", naveo je Volf.

Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedelju od 20.10. Hamilton će osvojiti šestu titulu ako osvoji 14 bodova više od timskog kolege Botasa.

Ne propustite