Hamilton blista: ''Nikada ne odustajem!''

Autor: Beta Beta
nedelja 29.10.2017.
22:52
Izvor: Beta

Novi svetski šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton, rekao je da večerašnja trka u Meksiku nije bila onakva kakvu je želeo, pošto je zauzeo deveto mesto, ali da je presrećan zbog osvajanja četvrte titule u karijeri i zahvalio ekipi na velikoj pomoći.

Beta/AP Photo/Moises Castillo
Beta/AP Photo/Moises Castillo

Povezane vesti

Hamilton je zauzeo deveto mesto u Meksiku, a njegov rival Sebastijan Fetel četvrto, što je bilo dovoljno Britancu da osvoji titulu.

"Zahvalan sam svima u timu. Ono što ste uradili prethodnih godina je neverovatno. Zahvalan sam na svom napornom radu koji ste uložili ove godine. Bog vas blagoslovio. Uradio sam sve što sam mogao. Bio je dobar start, ali ne znam šta se dogodilo u prvoj krivini, omogućio sam mu (Fetelu) mnogo mesta. Trudio sam se koliko sam mogao da se vratim u trku", rekao je Hamilton posle trke.

"Ovo mi se ne čini nestvarnim. Ovo nije bila trka kakvu sam želeo, sa 40 sekundi zaostatka, ali ja nikada ne odustajem, borim se do kraja. To je najvažnije, to je u mom srcu", naveo je najuspešniji britanski vozač Formule 1.

Direktor Mercedesa Toto Volf čestitao je Hamiltonu trijumf putem radija.

"Ovo nije bila trka kakvu smo želeli, ali koga briga! Čestitam, četvorostruki svetski prvak", rekao je Volf.

Pobednik trke Maks Verstapen iz Red Bula rekao je da je start bio presudan.

"Krenuo sam sa spoljne strane i ispalo je dobro. Posle toga sam čuvao gume, a tokom trke bolid je bio briljantan. Posle prošle nedelje, ovo je bila savršena trka. Bilo je dobro videti kontakt Luisa i Seba, a posle toga sam se odlepio", naveo je Verstapen.

On je dodao da je Hamilton zasluženo osvojio titulu.

"Ove godine je bio najjači i imao je pouzdano vozilo. Kada imate te dve stvari kombinovano, možete da postignete velike stvari, naravno i da osvojite titulu", rekao je holandski vozač.

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas.

"Čestitam Luisu i velike čestitke ekipi na osvajanju titula u konkurenciji vozača i konstruktora. Red Bul je danas bio brz", naveo je finski vozač.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen osvojio je treće mesto.

"Start nije bio toliko loš, ali svi vozači koji su bili iza mene su bili brzi i ostao sam sam. Bio sam strpljiv i kada su momci na čelu usporili, imali smo dovoljno brzine da popravimo pozicije", rekao je Raikonen. 
-

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Saturday, 04.11.2017
19:08

Pa dečko pređi lepo u jedan slabiji tim i onda pokaži koliko vrediš.