Hamilton dao rok Mercedesu!

Autor: Stefan Matić
utorak 07.06.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Britanac nije navikao na ovakvu nemoć.

EPA-EFE/JAMES ROSS
EPA-EFE/JAMES ROSS

Povezane vesti

Mercedes se nije najbolje snašao u novoj sezoni u kojoj važe nova pravila po pitanju regulacije bolida. 

Odvezeno je sedam trka ovogodišnje sezone, a nemački tim je i dalje bez pobede, a retko kada završe i na podijumu. Za sada je u okršaju Rasela i Hamiltona uspešniji mlađi Britanac, ali veruje se da čim Mercedes dostigne potrebni nivo da će iskustvo Luisa presuditi u borbi kolega. 

Sedmostruki šampion želi konkuretniji bolid već do Silverstouna. Na domaćoj stazi je slavio neverovatnih osam puta u poslednjih 15 godina. 

"Nadam se da ćemo do VN Britanije na Silverstonu imati bolid kakav želimo - u mogućnosti da se bori za Ferarijem i Red Bulom. Bilo bi lepo namučiti ih u domaćoj trci. Znam da se u fabrici radi naporno na poboljšanjima. I nemam sumnju da ćemo uspeti u tome, pre ili kasnije", izjavio je ser Luis Hamilton za engleske medije. 

Ovog vikenda nam sledi trka u Azerbejdžanu, naredne nedelje se ide u Kanadu a onda sledi Silverstoun 3. jula. Za sada Maks Ferštapen vodi u trci za šampionskom titulom sa 125 bodova, sledi Lekler sa devet bodova manje, zatim Perez sa 110 bodova na poziciji tri. 

Luis Hamilton je na poziciji šest sa svega pedeset osvojenih poena i jednim podijumom. 

Ne propustite