Hamilton je favorit za šampionsku titulu

Autor: Sportske Net
sreda 08.12.2021.
19:34
Izvor: Sportske.net, Beta

Barem Berni Eklston tako misli...

Epa/Diego Azubel
Epa/Diego Azubel

Povezane vesti

Bivši prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je danas da iskustvo čini Luisa Hamiltona favoritom za osvajanje šampionske titule, uoči poslednje sezonske trke u Abu Dabiju.

"Iskustvo, koje je stekao poslednjih godina, kada je Mercedes bio dominantan omogućilo mu je da ima jači karakter od glavnog konkurenta Maksa Verstapena, kojem je ovo prva sezona u kojoj ima bolid sposoban da redovno pobeđuje", rekao je 91-godišnji Britanac za AFP.

Verstapen, vozač Red Bula i Hamilton trku pre kraja šampionata imaju po 369,5 bodova, ali je Holandjanin vodeći zbog jedne pobede više u odnosu na Hamiltona.

"To je dobro za sport. Poslednjih godina ljudi su znali unapred ko će pobediti, ali ova sezona je neverovatna", dodao je on.

Eklston je ocenio da se Verstapen suočava i sa "psihološkim igrama" Mercedesa.

Hamilton je do sada osvojio sedam titula u Formuli 1, a ukoliko osvoji novu titulu postaće najuspešniji vozač u istoriji šampionata, ispred nemačkog vozača Mihaela Šumahera.

Eklston je istakao da to neće promeniti Hamiltonovo mesto u najboljih pet vozača, prema njegovom mišljenju, kao i da će najbolji ostati francuski vozač Alan Prost (šampion - 1985, 1986, 1989. i 1993. godine).

"On je bolidom upravljao sam bez ikakve pomoći, za razliku od sadašnjih vozača, koji dobijaju uputstva preko radija. Takodje on je uvek imao veoma jake protivnike", rekao je Eklston, koji je na drugo mesto najboljih svih vremena stavio Argentinca Huana Manuela Fandja (šampion - 1951, 1954, 1955, 1956. i 1957. godine).

Poslednja trka u aktuelnom šampionatu Formule 1 vozi se u Abu Dabiju, u nedelju.

Ne propustite