Hamilton potpuno potonuo: "Automobil je sve gori"

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.06.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Agonija za Mercedes.

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton ogorčen je na automobil koji poseduje u Mercedesu ove sezone.

Nemački gigant koji je prošle godine posle sedam godina ostao bez titule šampiona sveta suočava se sa teškom sezonom. Bolid, sada je jasno, nije konstruisan na najbolji način i samim tim ne može da se utrkuje sa konkurentima, odnosno Red bulom i Ferarijem.

Mnoge ekipe imaju problema sa pronalaskom rešenja oko poskakivanja, što je Hamiltonu prouzrokovalo velike bolove u leđima da je jedva izašao iz automobila posle prethodne trke u Bakuu. Stoga je Svetska automobilska organizacija (FIA) rešila da za nijansu izmeni pravila prethodnih dana. Ali, to je slaba uteha za Mercedes.

"Ovaj bolid se ne može voziti. Za mene je ovo katastrofa. Automobil je sve gori i sve sam nesrećniji kada uđem u njega. Ali, vredno radimo i tu smo gde smo. To je ovogodišnji automobil i moramo da se nosimo s tim. Sledeće godine se tim mora potruditi maksimalno da napravi bolje vozilo", poručio je Hamilton.

Ovog vikenda na programu je trka za Veliku nagradu Montreala, a Hamilton je na poslednjem treningu bio čak 13. sa 1.2 sekunde zaostatka u odnosu na Maksa Ferštapena.

Ne propustite