Hamilton stao sebi u odbranu, smatra da nije kriv

Autor: Sportske Net
nedelja 18.07.2021.
19:35
Izvor: Sportske.net

Britanac kaže da nije imao kud.

 EPA-EFE/Nicolas Tucat
EPA-EFE/Nicolas Tucat

Povezane vesti

Incident koji se dogodio danas za vreme trke za veliku nagradu Velike Britanije, na kraju je doneo Luisu Hamiltonu pobedu. 

Iako je Britanac kažnjen sa 10 sekundi, uspeo je da slavi, a Ferstapen je poslat na bolnička ispitivanja. Zahvaljujući ovoj pobedi Hamilton je smanjio ukupni zaostatak za Holanđaninom za svega sedam poena razlike. 

Prvi čovek Red Bula Kristijan Horner žalio se na Hamiltonovu vožnju. 

"Bio je to ogroman incident, a mogao je da bude još veći. Svaki vozač zna da se to ne radi – što se mene tiče, to je prljava vožnja. Bio je to sto odsto Maksova ugao. Što se mene tiče, puna odgovornost je na Hamiltonu – on nikada nije trebalo da bude na toj poziciji. Hvala Bogu da su svi iz tog udesa izašli netaknuti. Nadam se da će se organizacija postarati da dobije adekvatnu kaznu. Svima nam je laknulo kada smo videli da je Maks izašao iz bolida. On je zadihan od udara i sada je u bolnici na pregledima iz predostrožnosti“, izjavio je Horner.

Britanac je smatrao da ipak nije kriv.

"Znam da će se govoriti o incidentu, ali ja sam bio odmah uz njega, nije mi ostavio prostora. Bez obzira na to da li se slažem sa kaznom, primiću to sportski i nastaviti da radim. Nisam želeo da dozvolim da mi bilo šta stane na put“, izjavio je britanski vozač.

Ne propustite