Hamilton tvrdi, Ferari ima prednost!

Autor: Beta Beta
subota 26.10.2019.
16:31
Izvor: Beta

Petorstruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da Ferari ima ogromnu prednost u Meksiku.

Epa/Wu Hong
Epa/Wu Hong

Povezane vesti

Hamilton je na jučerašnjem treningu u Meksiku bio prvi, ali je na drugom treningu zaostao gotovo sekundu za prvoplasiranim Sebastijanom Fetelom iz Ferarija. Drugi je bio Maks Verstapen iz Red Bula, treći Šarl Lekler iz Ferarija, a četvrti i peti bili su vozači Mercedesa Valteri Botas i Hamilton.

Staza "Ermanos Rodriges" najviše odgovara bolidima Ferarija, koji su nabrži na pravcu.

"Nije bio sjajan dan, ali tako je nama uglavnom u Meksiku. Izvukli smo pouke, nismo imali velike drame, već pokušavamo da razumemo ove gume. Bilo je hladnije tokom prvog treninga, a toplije na drugom, teško je prcizirati kako rade ove gume. Ali, takav je posao", rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Hamilton bi u Meksiku mogao da osvoji šestu šampionsku titulu, ako osvoji 14 bodova više od timskog kolege Botasa. On u Meksiku nije završio na podijumu od 2016. godine, ali je poslednje dve godine upravo u toj trci osvajao šampionske titule.

"Mislim da ne zaostajemo mnogo za Red Bulom, ali za Ferarijima... Oni jednostavno uključe sve na tim pravcima. Razlika između nas i njih je ogromna na pravcu", dodao je petostruki svetski prvak.

Botas je posle drugog treninga rekao da je zaostatak za Ferarijem veći nego što su u ekipi očekivali, dok u Red Bulu smatraju da je Ferari izraziti favorit u kvalifkacijama.

"Mislim da ne možemo da se borimo sa njima u kvalifikacijama. Ostali su gotovo u istoj ravni, ali oni su miljama ispred. Tako stoje stvari trenutno, a mi, nažalost, ne možemo da nadoknadimo taj zaostatak u krivinama. Moramo da se koncentrišemo na trku, da držimo gume pod kontrolom i onda mislim da će biti dobra trka", rekao je vozač Red Bula Maks Verstapen.

Treći trening vozi se od 17 časova, a kvalifikacije počinju u 20 časova. Trka za Veliku nagradu Meksika vozi se u nedelju od 20.10.

Ne propustite