Hamilton u čudu posle trke - Sedmostruki svetski šampion nije navikao na ovakve rezultate

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.03.2022.
08:53
Izvor: Sportske.net

Apsolutni hit.

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ironično je reagovao nakon jučerašnje trke za Veliku nagradu Abu Dabija gde je njegova ekipa pokazala da izgleda moćno kao u prethodnoj deceniji.

Od starta hibridne ere 2012. godine, Mercedes je dominantan na svim poljima kada je reč o Formuli 1. Luis Hamilton je jedan od najvećih vozača u istoriji sporta, ako ne i najveći, a posle gubitka titule u poslednjem krugu prošle sezone, nadali su se da će ove napasti svoj osmi svetski šampionat.

Međutim, za sada ne ide tako glatko. Bolid koji su dizajnirali zimus nije upotpunosti usavršen i kao takav se trenutno ne može nositi sa zahuktalim Ferarijem i Red Bulom. Hamilton je vozio katastrofalno u kvalifikacijama i eliminisan je u Q1 što se dogodilo po prvi put od 2017. godine, a Britanac je konstatovao da je bolid "nemoguć za vožnju".

Nakon što je startovao 16 u jučerašnjoj trci, uspeo je da završi kao 10. iako je imao šansu dodatno da napreduje da ga je ekipa ranije izvela na zamenu guma, no, incident na ulazu u pit-lejn sprečili su ih u tome. Svakako, Hamilton je završio među osvajačima poena zaradivši jedan bod, a njegova radio komunikacija sa ekipom posle trke odmah je postala viralna.

"Da li se uopšte dodeljuje ijedan poen za ovo mesto", upitao je Hamilton svog mehaničara, na šta mu je ovaj odgovorio potvrdno.

Hamilton je očigledno bio ironičan, a medijima posle trke je kazao da ekipa mora da održi sastanak i uradi sve što je moguće kako bi se stvorili uslovi za pobede.


Ne propustite