Hamilton umalo bio žestoko kažnjen zbog pirsinga!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.05.2022.
09:51
Izvor: Sportske.net

Luis Hamilton je dobro prošao...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton najverovatnije neće biti kažnjen zbog nošenja nakita (pirsinga) pred trku za Veliku nagradu Monaka u šampionatu Formule 1, preneo je danas Skaj.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je Hamiltonu na Velikoj nagradi Majamija početkom meseca da ima rok od dve trke da ukloni nakit, a Britanac je rekao da nema nameru da to uradi.

Taj period ističe nakon prošlonedeljne trke za Veliku nagradu Španije, a planirani su dalji razgovori na temu nošenja nakita na trkama.

Predsedavajući Udruženja vozača (GPDA) Aleksander Vurc rekao je ranije ovog meseca da je Formula 1 u pravu što je zabranila nošenje nakita, uz ocenu da je to u najboljem interesu vozača.

"To je napravljeno iz pravih razloga. Možda bi trebalo da na drugačiji način prenesu poruku vozačima", rekao je bivši član Benetona, Meklarena i Vilijamsa.

Zabrana nakita, kao i nošenje donjeg veša koji nije u skladu sa pravilima, dugo se nalazi u propisima, ali se retko sprovodila sve do ove sezone.

Predsednik FIA Mohamed ben Sulajem rekao je da cilj te organizacije da vozači Formule 1 budu "dobri uzori" mladjim kolegama.

Hamilton, sedmostruki svetski šampion, u sedmu ovosezonsku trku ulazi sa šeste pozicije i 46 bodova.

Vodeći u generalnom plasmanu je aktuelni svetski prvak vozač Red Bula Maks Verstapen sa 110 bodova, dok je drugi Šarl Lekler iz Ferarija sa šest bodova manje.

Trka za Veliku nagradu Monaka vozi se u nedelju od 15.00.

Ne propustite